Venkel, Bronsvenkel en een beetje Over Ons…

In dit blog wil ik in het kort iets over onze ontstaansgeschiedenis vertellen. Daarnaast zou ik u graag laten zien wat de waarde is van verschillende venkelsoorten op de siertuin. De meesten van u weten dat we een nog erg jong bedrijf zijn. Zo’n anderhalf jaar geleden opgestart. Het idee voor dit specifieke bedrijf is voortgekomen uit twee factoren. Enerzijds mijn opgroeien op een kruidenkwekerij en anderzijds is het enthousiasme voor het vak extra aangewakkerd door de ervaringen opgedaan bij mijn voorlaatste werkgever. Natuurlijk heb ik na mijn middelbare school eerst wat studies geprobeerd. Het bleek toch te passief voor me. Ik werk graag met mijn hersens en mijn handen.

Die voorlaatste werkgever is, naar mijn mening, de meest kundige zadenhandel van Nederland. Meer dan een eeuw ervaring in de bloemen- en groentezaden business. Tientallen soortjes van ieder geslacht. Hier heb ik geleerd dat je dag en nacht voor je bedrijf klaar moet staan, wat de beste zadenproducenten zijn, en wat betrokkenheid betekent. Ik heb ook geleerd wat ik voor mijn zaakje niet wil; een teveel aan personeel, een veel te lange levertijd en geen mogelijkheid tot persoonlijk contact met de klant, buiten de fysieke winkel dan. 
Een kwaliteitsbedrijf opzetten, met de beste en meest verse zaden, een snelle levertijd en klantgerichtheid. Zelf heb ik een fantastische groothandel voor inheemse kruiden en zadenmengsels ontdekt, apart en super kiemkracht. Het gaat best goed met ons als starter maar een tegenvaller is wel de reclamekosten. Duizenden euro’s voor een reclame in een bekend damesblad, het zijn geen uitzonderingen. We richten ons dan maar op een bescheiden campagne via Instagram. Maak ik als eenmansbedrijf mijn reclamekosten torenhoog, dan worden de zakjes met zaden ook weer veel duurder. Dit kun je aflezen uit de prijzen van de grote jongens, maar kennelijk denken klanten dat een duurder zakje betere zaden bevat. 
Je merkt als nieuw en compact bedrijf ook snel dat de verkoop erg onderhevig is aan trends; konden we vorig jaar het slangenkruid en de cichorei bijna niet aanslepen, dit jaar loopt die verkoop erg achter. Op zich niet erg voor ons; onze inkoop is steeds in wat kleinere hoeveelheden zodat we de kiemkracht kunnen blijven garanderen.

Maar een ding moet me van het hart. Kennelijk kent u en kennen velen met u niet de enorme waarde van venkel en bronsvenkel voor de siertuin. Bronsvenkel is niet makkelijk om aan te komen; hemel en aarde heb ik ervoor bewogen. Venkel is een prachtig kruid, redelijk winterhard en heeft echt een bloei die u zal verrassen. Bijen zijn er dol op. Zoals u aan bijgevoegde foto kunt zien combineren wij hier bronsvenkel vooral met echinacea. Echt, de tuin wordt er altijd mooier op. Ook de gewone groene venkel blijkt niet zo gewoon, als kruid kan het van april tot oktober geoogst worden en is net als de andere venkelsoorten goed voor de maag en de keel. En ook haar bloei is met kleine zachtgele bloemetjes, waar honderden bijen op af komen. Of u de groene venkel of de bronsvenkelvariant toepast in de siertuin is een kwestie van smaak. De bloei is nagenoeg identiek. 

Tot slot een verzoekje aan onze klanten. Al gaande weg zijn we er achter gekomen dat de betrouwbaarheid van de online winkel niet zozeer ligt in de persoonlijk correcte afhandeling. Op het moment dat mensen niet of te weinig reviews achter laten vindt google dat je niet betrouwbaar bent. Aan diegenen die er de tijd voor willen maken dan ook het vriendelijke verzoek een keer een trustpilot review achter te laten. Bent u niet tevreden met onze service of heeft u aanvullingen met betrekking tot onze winkel. Laat het ons weten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
    0
    Uw winkelmandje
    Uw winkelmandje is leegTerug naar de winkel